2016. október 24., hétfő

Halloweeni tökfaragás | Halloween pumpkin carving


Amióta külföldön élünk, a Halloween ünneplése beépült az életünkbe, így az azzal járó dekoráció, a jelmezek és a csokigyűjtés is. Természetesen a tökfaragás sem maradhat el ilyenkor. A kifaragott tök a lakásunkat is díszíti, illetve halloween napján jelzés értékű is, mivel ha azt jól látható helyre pl. az ablakba tesszük, akkor azzal jelezzük az utcán sétálóknak, hogy szívesen fogadjuk a csokigyűjtő gyerekeket.


"Halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat!, szabadon fordítva: „Csokit vagy csínyt!”, ˇ"Finomságot vagy csínyt", "Csokit vagy csalunk!" vagy "Adsz vagy kapsz" kiáltással szólítják fel a háziakat állásfoglalásra. Elméletileg az ajtónyitónak van lehetősége „csínyt”, azaz játékos fenyegetést választani, de ez nem jellemző gyakorlat. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Amerikában többnyire baráti társaságban, jelmezbált rendezve ülik meg ezt az ünnepet."

Mivel pár éve már megörökítettem az egyik halloweenezés emlékét, így most a halloween előtti, őszi tökfaragást foglaltam scrapbook oldalamba:

Halloween pumpkin carving


>>> Felhasznált termékek | Supplies  <<<

Scrapfellow KitKlub Október
Scrapfellow Project Life addon Október


*** 
Örülök, hogy nálam jártál, további szép napot! 
 Thank you, that you visited my blog! Have a nice day!

  xoxo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése